От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Languages

Отличия

„Асарел-Медет” е носител на повече от 60 международни, национални и регионални отличия, награди и призови места в годишни касации, като само след приватизацията на дружеството те са над 40.

 

МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА`2009

Изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков е победител в националния конкурс "Мениджър на годината `2009", организиран от сп. "Мениджър" в партньорство с "Делойт"-България. Престижният приз за изключителни постижения в корпоративното управление му беше връчен на официална церемония на 8 октомври 2009 г. в столицата.

ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА СОЦИАЛНО-ОТГОВОРНА КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА

На 24 септември 2009 г. "Асарел-Медет" беше удостоен с Голямата награда за социално-отговорна компания на годината - като победител в националния конкурс, организиран от вестник "Пари" в партньорство с "Делойт"-България.

СОЦИАЛНО-ОТГОВОРНА КАМПАНИЯ НА ГОДИНАТА В БРАНША

На 18 август 2009 г. "Асарел-Медет" беше удостоен с първата браншова награда за социално-отговорна кампания на годината на предприятие от минно-добивната индустрия. Отличието беше присъдено от Българска минно-геоложка камара в чест на Деня на миньора - след журналистически вот.

ПРОМЕТЕЯ
На 29 април 2009 г. КНСБ удостоява компанията с годишната награда "Прометея" за съществен принос в хуманизацията на работната среда и опазване здравето на хората.

ИНВЕСТИТОР В ОБЩЕСТВОТО
На 22 януари 2009 г. "Асарел-Медет" заема второ място в категорията "Инвеститор в обществото" в Годишния конкурс за социално-отговорен бизнес на Българският форум на бизнес лидерите - за проекта си "Подкрепа за родния край`2008".

ЗЛАТЕН РИТОН
На 14 ноември 2008 г. Сдружение на предприемачите - Панагюрище, отличава компанията с два "Златни ритона" в категориите "Дарителство" и "Най-голям принос към община Панагюрище".

МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
За постигнати изключително високи резултати в областта на корпоративното управление изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков е сред десетимата финалисти на първия конкурс "Мениджър на годината 2008", организиран от сп. "Мениджър" в партньорство с "Делойт". Резултатите са обявени на 8 октомври 2008 г.

НАЙ-ДОБРИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ
На 5 юни 2008 г. "Асарел-Медет" заема 13-о място в класацията на най-добрите работодатели за Централна и Източна Европа за 2007 - 2008 г. в проучването на „Hewitt Associates”.

НАЙ-ВИСОКОТО ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ”
На 21 декември 2007 г. президентът на Република България Георги Първанов връчва на д-р инж. Лъчезар Цоцорков орден „Стара планина” - първа степен. Най-високото държавно отличие е присъдено на изпълнителния директор на „Асарел-Медет” и председател на Българска минно-геоложка камара заради изключително големите му заслуги към Република България и по повод 60-годишнината от рождението му.
„Д-р инж. Лъчезар Цоцорков е потомък на славен панагюрски род - човек, доказал се като почтен родолюбив български бизнесмен и силно социално ангажиран и в община Панагюрище, и в национален мащаб”, подчертава по време на официалната церемония президентът Първанов, цитиран от Българска телеграфна агенция. Президентският Указ №301 на Президента на Република България за награждаване на Лъчезар Димитров Цоцорков е издаден на 19 юли 2006 г.

ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА`2007 В ДОБИВНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ
На 14 декември 2007 г. Българската агенция за инвестиции обяви „Асарел-Медет” АД за Инвеститор на годината`2007 в категорията „Добивна промишленост”. Статуетката беше връчена на изпънителния директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Лъчезар Борисов.

ОТЛИЧИЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО-ЕФЕКТИВЕН ПРОЕКТ
На 12 декември 2007 г. - по време на Годишните награди за енергетика - «СМВ-България» ЕООД отличи «Асарел-Медет» АД за оказаното доверие и реализиран обект с най-голяма сложност на изпълнение и постигната икономия на енергия. Проектът е за инфрачервено газово-керамично отопение на Централна ремонтна база и е реализиран през 2004-2006 г., като възвращаемостта на инвестицията е за един отоплителен сезон. Присъдената награда е стипендия за перспективен студент, посочен от „Асарел-Медет”.

ЗЛАТЕН РИТОН
На 30 ноември 2007 г. Сдружение на предприемачите Панагюрище, присъди на „Асарел-Медет” АД статуетката «Златен ритон» за «Най-добър предприемач` 2006» в бранш «Производство».

ИНВЕСТИТОР В ОКОЛНАТА СРЕДА
На 29 ноември 2007 г. Българският форум на бизнес лидерите присъди трето място на „Асарел-Медет”АД в категорията „Инвеститор в околната среда`2007” в рамките на Годишните награди за отговорен бизнес. Признанието е заради реализиарната екоогична програма през 2007 г.

БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД
На 26 октомври 2007 г. „Асарел-Медет” е отличен със Сребърен плакет „Перфектна фирма по безопасност и здраве при работа” в годишния конкурс на „Перфект консулт”ООД.

НАЙ-ДОБРИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ
На 17 ноември 2007 г. е обявено класирането от националното проучване „Най-добрите работодатели 2007” на Hewitt, което се реализира за втора поредна година в страната ни - в партньорство с в. „Капитал”.
В категорията „Големи компании” за първи път намира място голямо промишлено предприятие, след като „Асарел-Медет” заема престижното трето място. Това е признание за дългогодишната политика на компанията в областта на човешките ресурси. В анкетата на Hewitt, която тества ангажираността и мотивацията на екипа, се включиха 600 работници, специалисти и мениджъри от „Асарел-Медет”.

НАЙ-ДИНАМИЧНАТА БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ ЗА 2006 ГОДИНА
В броя си от 13 август 2007 г. списание Business Week България обявява „Асарел-Медет” за най-динамично развиващата се българска компания през 2006 г. в своята годишна класация за развитието на бизнеса в страната. Подчертават се лидерските позиции, иновацията, инвестициите в модернизация на производството, в нови екологични проекти и развитие на кадрите.

ТОП ОСИГУРИТЕЛ В МИННИЯ БРАНШ ЗА 2006 ГОДИНА
През месец май 2007 г. в Интернет страницата www.nasvetlo.net - сайт на подетата кампания за борба срещу сивата икономика - е обявено първото място на „Асарел-Медет” като най-голям осигурител в добивната промишленост. За ранглистата на инициаторите от Българска стопанска камара са използвани официалните данни на НАП за 2006 г. „Асарел-Медет” е един от съмишлениците в националната кампания срещу сивата икономика и подкрепя обединените усилия на социално-отговорния български бизнес и медиите под наслов „Излез на светло - помиси за утре!”

ПЪРВИ В ЮЖЕН ЦЕНТРАЛЕН РАЙОН
На 19 декември 2006 г. Българска търговско-промишлена палата обявява, че „Асарел-Медет” е класиран на първо място по комплексни икономически показатели в Южен централен район.

НАЙ-ДОБЪР ПРЕДПРИЕМАЧ` 2005
На 14 юли 2006 г. „Асарел-Медет” е обявен за „Най-добър предприемач` 2005” в категория „Инвестиции” от Сдружение на предприемачите - Панагюрище.

НАГРАДА „ИКАР”
На тържествена церемония на 26 април 2006 година „Асарел-Медет” АД беше удостоен от Българска стопанска камара с голямата награда „Икар” за иновация и принос в българската икономика през 2005 година. В Почетната книга на БСК беше вписано, че отличието се присъжда за реализиране на мащабна иновативна политика, довела до внедряване на върхови за времето техника и технологии. Престижната статуетка „Икар” беше връчена на изпълнителния директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ ПАНАГЮРИЩЕ
С решение на Общински съвет-Панагюрище колективът на „Асарел-Медет” АД стана първият, удостоен с Почетен знак за заслуги към Панагюрище. Отличието е израз на признателност за съществения и траен принос на дружеството в развитието на общината. Почетният знак бе връчен на официална церемония на 11 октомври 2005 година.

ПРИЗНАНИЕ ОТ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА
На 27 април 2005 г. „Асарел-Медет” АД получи отличие от Българската стопанска камара за постигнати високи резултати в областта на инвестициите, валутните приходи, развитието на нови производства, сертификацията, услугите, създаването на нови работни места и иновационната политика в периода 2000-2005 г.

ЛИДЕР В РУДОДОБИВА
В чест на Деня на миньора на 18 август 2005 г. Българска минна камара удостоява „Асарел-Медет” с грамота за най-високи постижения в миннодобивния

НАЙ-ГОЛЯМ ОСИГУРИТЕЛ
През 2005 г. “Асарел-Медет” е номиниран в Националния конкурс ”Данъкоплатец и осигурител на България” и е отличен в категорията “Най-голям осигурител” за 2004 г. По официални данни на Националната агенция по пирходите компанията е топ осигурител в добивната промишленост за 2006 г.

КОМПАНИЯ С ВИСОК ПРЕСТИЖ И ПРИНОС ЗА АВТОРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ
На 30 март 2004 г. дружеството получи сертификат от Националния конвент на експертите като Компания с висок престиж и принос за авторитета на България. Сертификатът беше присъден след проведено допитване до общественото мнение.

СТАНДАРТ ЗА БИЗНЕС ЕТИКА
На 30 октомври 2003 г. „Асарел-Медет” се присъединява към Стандарта за бизнес етика, изготвен от Български форум на бизнес лидерите.

НАЙ-ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ
В РУДОДОБИВА
В чест на Деня на миньора на 18 август 2003 г. Българска минна камара удостоява „Асарел-Медет” с грамота за най-високи постижения в миннодобивния бранш за 2002 г. подотрасъл «Рудодобив открит добив».

ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ГЛОБАЛНИЯ ДОГОВОР НА ООН
На 15 май 2003 г. „Асарел-Медет” АД се присъединява към световното семейство на организациите, подкрепящи принципите на Глобалния договор на ООН за защита правата на човека, условията на труд, опазване на околната среда и социално-отговорно бизнес поведение.

НАЙ-ГОЛЯМ ДАРИТЕЛ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ
На 12 октомври 2002 г. „Асарел-Медет” получава Почетна грамота от Управителния съвет на Национално сдружение на общините в Република България за предоставените дарения на община Панагюрище.

Отличия