От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Languages

Новини

2011 RSS

 • „Асарел-Медет” АД получи национална награда за здраве и безопасност при работа

  „Асарел-Медет” АД получи национална награда за осигуряване на здраве и безопасност при работа. Призът бе връчен на 15 декември по време на специална церемония в Пловдив в присъствието на министъра на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов и на изпълнителния директор на Главна инспекция по труда г-жа Румяна Михайлова.

  16 Декември 2011

 • «Асарел-Медет» инвестира над 6 милиона лева в нови екопроекти през 2011 година

  «Асарел-Медет» АД инвестира над 6 милиона лева в нови екологични проекти и в дейности по опазване на околната среда само през 2011 година. Тези средства се прибавят към реализираните екопроекти за общо 50 милиона лева през периода от приватизацията на дружеството до 2010 година. За 2012 година планираните средства за екоинвестиции пък възлизат на нови 10 милиона лева.

  16 Декември 2011

 • Грамоти и награди получиха участниците в гасенето на пожара под връх Бунай

  С благодарствени грамоти и фирмени парични премии бяха наградени 47-те работници от „Асарел-Медет” АД и „Асарел-Транс” ООД, които се включиха в потушаването на големия пожар под връх Бунай в последните дни на месец ноември. Действията на гасаческата група и доброволците от двете дружества бяха решаващи за ограничаването и след това - за потушаването на стихията.

  12 Декември 2011

 • Приоритет на „Асарел-Медет” АД са интересите и нуждите на община Панагюрище

  По повод появилите се съобщения в различни медии относно искане към „Асарел-Медет”АД да се помогне на футболния клуб ЦСКА ръководството на дружеството направи изявление, с което потвърди, че компанията ще подпомогне футболен клуб ЦСКА еднократно, но няма да става генерален спонсор на "червените"

  12 Декември 2011

 • Трикратният световен шампион Марко Косев подари купата си на д-р инж. Лъчезар Цоцорков

  Трикратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев подари световната си купа на изпълнителния директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков по време на среща, проведена на 29 ноември 2011 г. в компанията.

  01 Декември 2011

 • „Асарел-Медет” е включен в международен сборник с добри практики в сферата на корпоративната социална отговорност

  Добри практики на „Асарел-Медет” АД в сферата на корпоративната социална отговорност са намерили място в специален сборник, издание на Eвропейския алианс на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН. Дружеството вече се присъедини и към най-новия проект на Българската мрежа на Глобалния договор, наречена „Програма за насърчаване на корпоративната социална отговорност в малките и средни предприятия”.

  01 Декември 2011

 • Дискутират се новата европейска суровинна политика и предизвикателствата пред минната индустрия

  Изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД и председател на Българска минно-геоложка камара д-р инж. Лъчезар Цоцорков участва в престижни форуми в Брюксел и София, посветени на европейската суровинна политика и устойчивото развитие на минната индустрия

  21 Ноември 2011

 • „Асарел-Медет” АД чества Деня на миньора с успешна равносметка и лидерско самочувствие

  „Асарел-Медет” АД е ярък пример за социално-отговорна компания. Компания, която е покрила европейските стандарти за безопасност и здраве при работа. В предприятието през миналата година не е регистрирана нито една трудова злополука. Желая на всички здраве и успех в тази трудна, но много благородна и мъжка професия”. Това заяви министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов на 27 август 2011 г. в село Панагюрски колонии. Той присъства на Деня на миньора – професионалния и фирмен празник, който „Асарел-Медет” АД чества.

  27 Август 2011

 • "Асарел-Медет" АД ще чества Деня на миньора на 27 август в Панагюрски колонии

  „Асарел-Медет” официално ще чества професионалния и фирмен празник - Деня на миньора, на 27 август в Панагюрски колонии. Тържеството ще започне с молебен за здраве и благополучие в храма "Свети Иван Рилски" - дарение от "Асарел-Медет". В празнична програма ще участват Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи, поп изпълнителят Миро, народната певица Албена Вескова и ансамбъл "Българе", поп фолк изпълнителките Райна и Ивана, актьорите Димитър Рачков и Мария Игнатова.

  22 Август 2011

 • „Асарел-Медет” АД ще отличи 148 работници и служители по случай Деня на миньора

  148 работници и служители на „Асарел-Медет” АД ще бъдат отличени в навечерието на Деня на миньора за свои професионални постижения или за дългогодишен трудов стаж. На фирмено тържество на 24 август ръководството на дружеството официално ще награди за професионални постижения 87 работници, диспечери, технолози, механици, енергетици, началник-смени, специалисти и мениджъри. Други 61 асарелци ще бъдат наградени за 25, 30, 35 и 40 години непрекъснат трудов стаж в компанията и обособените дружества.

  22 Август 2011

 • 31 деца подредиха снимки в изложбата „Съхрани миг природа”

  Тридесет и един възпитаници на Обединен детски комплекс – Панагюрище подредиха свои авторски фотографии в изложба под мотото „Съхрани миг природа”, посветена на 5 юни - Световния ден за опазване на околната среда. Експозицията, която беше открита на 3 юни в Театър-дом паметника в Панагюрище, бе финален етап от фотоконкурса, организиран съвместно от Детския комплекс и „Асарел-Медет” АД. Повечето от показаните фотоси бяха заснети по време на фотопленера, проведен на 11 май в местността Средния гьол край Панагюрски колонии. По мнението на организаторите и гостите на изложбата децата са вложили много фантазия, художествен усет при подбора на сюжети и умения при тяхното заснемане. Най-добрите млади фотографи бяха отличени от "Асарел-Медет" АД.

  03 Юни 2011

 • Четири инвестиционни обекта за 150 млн. лева бяха открити при посещение на министър-председателя Бойко Борисов, министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министъра на околната среда и водите Нона Караджова

  Четири важни за „Асарел-Медет” АД инвестиционни обекта, възлизащи общо на 150 млн. лева, бяха открити на 31 май, когато предприятието беше посетено лично от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков и министъра на околната среда и водите г-жа Нона Караджова. Премиерът и двамата министри официално откриха единствената в България и най-модерната в Европа Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед от руднични води, в която са инвестирани 40 млн. лева, както и най-големия следприватизационен проект на компанията - Циклично-поточна технология за транспорт на руднична откривка с капацитет от 5 000 тона за час. Официално бяха открити и третата пречиствателна станция за дружеството - Пречиствателна станция за дренажни води, както и Малка ВЕЦ "Калето".

  31 Май 2011

 • Посланикът на САЩ г-н Джеймс Уорлик посети „Асарел- Медет” АД

  Днес – 11 май 2011 г., посланикът на Съединените американски щати в България Негово превъзходителство г-н Джеймс Уорлик посети „Асерел-Медет” АД. Той разгледа производствените съоръжения и разговаря обстойно с ръководството и синдикалните организации в компанията. „Асарел-Медет” е успешен модел за бизнес развитие и за социално сътрудничество. Вашата ангажираност към работещите заслужава уважение”, заяви той. Дипломатът гостува заедно с ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България, начело с нейния президент г-н Пламен Димитров, вицепрезидентите г-н Валентин Никифоров и д-р Иван Кокалов, изпълнителният секретар г-н Николай Недев и председателят на миньорската организация към КНСБ г-н Пенчо Токмакчиев.

  11 Май 2011

 • Д-р инж. Лъчезар Цоцорков се срещна с генералния секретар на ООН г-н Бан Ки-Мун

  Изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков се срещна с Генералния секретар на ООН г-н Бан Ки-Мун. Срещата се състоя на 6 май в зала „Роял 3” на хотел „Шератон” по време на бизнес закуска, специално организирана от Българската мрежа на глобалния договор на ООН. Във форума взеха участие водещи български мениджъри и ръководители на неправителствени организации, съпричастни към идеите на световната организация.

  06 Май 2011

 • ЕВРОПЕЙСКИЯТ ДЕПУТАТ МИХАИЛ ТРЕМОПУЛОС И ЕКОЛОГИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОСЕТИХА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ”

  Депутатът от Европейския парламент господин Михаил Тремопулос и представители на седем български неправителствени екологични организации посетиха на 25 февруари „Асарел-Медет”АД, като визитата се осъществи след покана на компанията. Те получиха отговор на поставените въпроси и разгледаха предварително посочени от тях производствени и екологични обекти на дружеството, сред които и първата в страната високоефективна и екологична инсталация за производство на медни катоди чрез екстракция и електролиза на мед от руднични води.

  25 Февруари 2011

 • „Асарел-Медет” вече произвежда и катодна мед

  Първите количества катодна мед с най-високата степен на чистота от 99, 99 % бяха произведени от панагюрския минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет” в предпусковия период на поредния високотехнологичен проект на компанията.

  17 Януари 2011

 • „Асарел-Медет”АД и Община Панагюрище обединиха усилия за изграждането на многофункционална спортна зала

  Споразумение, с което се декларира готовността за стартиране на съвместни действия по изграждането на многофункционална спортна зала в Панагюрище, подписаха „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище. Документът, бе подписан от изпълнителния директор на компанията д-р инж. Лъчезар Цоцорков и кмета на общината Георги Гергинеков, предварително бе единодушно одобрен на заседание на Общинския съвет в началото на декември.

  11 Януари 2011

Архив новини:

Абонамент