От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Дни на миньора ще празнуват хиляди жители и гости на община Панагюрище

Професионалният и фирмен празник на „Асарел-Медет“ АД тази година се завръща с два концерта – на 25 август в Панагюрище и на 26 август в Панагюрски колонии. Така хилядите жители и гости на региона, на които той липсваше през 3-годишната принудителна пауза заради пандемията, сега ще могат да празнуват заедно с екипа на компанията не в един, а в два последователни Дни на миньора.
Началото ще бъде дадено в 19:30 часа на 25 август (петък) с концерта „Празнуваме заедно“. На площад „20-ти април“ в Панагюрище ще излязат местни таланти, заедно с любимката на поколения почитатели на легендарнатаЙорданка Христова. Веднага след нея на сцената ще пее Миро, а кулминацията в първата вечер от Дните на миньора ще бъде концертът на супергрупата на България „Фондацията“. Иван Лечев, Кирил Маричков, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще изпълнят някои от вечните рок класики от последните десетилетияв които ще се включат специалните гости на „Фондацията“ – Славин Славчев, Наско от „Б.Т.Р.“, както и Звезди Керемидчиев от „АХАТ“. За първи път в Панагюрище ще бъде представено и уникално 3D мапинг шоу, с което ще оживее фасадата на читалище „Виделина 1865“ в Панагюрище.
На следващия ден – 26 август (събота), ще бъде спазена традицията и на поляната в село Панагюрски колонии ще има богата фолклорна програма. Местни читалищни състави, Николина Чакардъкова с Неврокопския танцов ансамбъл, Деси Добрева, Симона Загорова и поп фолк примата Глория ще веселят гостите от близо и далеч на семейния фолклорен празник „Хайде на хорото“. За най-малките ще има много детски забавления – от надуваем замък и среща с актьори на кокили до музикален магьосник и работилница за рисуване.
Традиционният водосвет за здраве и благополучие ще бъде отслужен от 11 ч. в параклиса „Св. Иван Рилски“ в село Панагюрски колонии, а кулинарният гуру на Републиката Ути Бъчваров ще забърка телешки курбан в казан, изработен от асарелска мед. Докато чорбата кротко къкри на поляната, шеф Бъчваров ще оглави авторитетно жури, което ще дегустира и награди най-добрите майстори в първи по рода си конкурс за домашно приготвен панагюрски тутманик. В него ще могат да се включат всички кулинарни ентусиасти, които до 10:30 ч. представят собственоръчно приготвен тутманик, заедно със своята рецепта за едно от емблематичните панагюрски ястия.
Всички пенсионери от „Асарел-Медет“, които желаят да присъстват на празника, могат да получат своята покана-талон от 7 до 17 август в Информационния център на дружеството в Панагюрище, ул. „Георги Бенковски“ № 5.
За улеснение на гостите отново са предвидени автобуси, които ще тръгват на 26 август в 9:30 ч.от Автогарата в Панагюрище, a от селата от общината и гр. Стрелча – в 9:00 ч. Осигурен е транспорт и от София и Средногорието, като от столицата автобусът тръгва в 8:30 ч. от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“, от Златица в 9 ч., а от Пирдоп в 9:30 часа. Връщането от Панагюрски колонии ще е в 16:30 ч.
 

Абонамент