От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

„Асарел-Медет” АД получи национална награда за здраве и безопасност при работа

Асарел-Медет” АД получи национална награда за осигуряване на здраве и безопасност при работа. Призът бе връчен на 15 декември по време на специална церемония в „Новотел Пловдив” в присъствието на министъра на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов и на изпълнителния директор на Главна инспекция по труда г-жа Румяна Михайлова. Най-голямата рудодобивна компания в България е класирана от компетентно жури на трето място в категорията „Големи предприятия”. Пред „Асарел-Медет” АД са „Биовет” АД и „Девня цимент” АД.

Това е заслужена награда за усилията на ръководството и екипа ни за осигуряване на безопасни условия на труд, коментира след церемонията директорът „Човешки ресурси” Александър Чобанов. Той получи от името на компанията отличието от ежегодния конкурс, организиран от Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда.

Статистиката на фирмения отдел „Безопасност и здраве при работа” показва, че през цялата 2010 година на територията на дружеството не е регистрирана нито една трудова злополука, което е уникално постижение не само за минния бранш, но и изобщо за производствените предприятия. От началото на тази година досега пък има само една злополука с възстановена работоспособност.

Г-н Чобанов подчерта, че тези впечатляващи резултати са следствие от сериозната инвестиционна програма на дружеството за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, като се очаква сумата в това направление да е около 3 млн. лева за 2011 година. Той изтъкна, че „Асарел-Медет” АД е единствената отличена компания, която е представител на минерално-суровинния отрасъл.

Абонамент