От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

„Асарел-Медет” АД ще отличи 148 работници и служители по случай Деня на миньора

148 работници и служители на „Асарел-Медет” АД ще бъдат отличени в навечерието на Деня на миньора за свои професионални постижения или за дългогодишен трудов стаж.

На фирмено тържество на 24 август ръководството на дружеството официално ще награди за професионални постижения 87 работници, диспечери, технолози, механици, енергетици, началник-смени, специалисти и мениджъри. Основна тежест при определяне на отличените имат гласовете на колегите им, а изборът става по определени критерии, сред които е и годишната атестация.

Званието „Най-добър мениджър” на изминалата година получават инж. Михаил Михайлов - ръководител на проекта за изграждане на новата Циклично-поточна технология за транспорт на откривка с капацитет от 5000 тона/час, Галя Костова - ръководител на отдел „Счетоводство”, и инж. Неда Кузманова - ръководител на отдел „Информационни и телекомуникационни технологии”. Неда Кузманова и Стоян Джунов - механошлосер в една от трите пречиствателни станции на дружеството, ще получат и Почетен знак за заслуги към „Асарел-Медет”. Двамата за пети път през последните десет години са отличавани като най-добри в професията и имат над двадесет години трудов стаж в компанията.

По случай Деня на миньора отличия получават и още 61 асарелци, които през 2011 година навършват 25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в „Асарел-Медет” и дъщерните дружества. Най-дълголетен е професионалният път на Радка Ракова, Лиляна Ножделова и Спас Йончев, като вече четири десетилетия е неразривно свързан с предприятието. Сред отличените през тази година е и изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков, който вече 25 години ръководи като изпълнителен директор компанията-лидер в българския рудодобив.

Освен признанието на ръководството и колегите си, по традиция 87-те наградени за професионални постижения и 61 за дългогодишен трудов стаж получават парична премия и икона на свети Иван Рилски – покровител на българските миньори и на всички българи.

Абонамент