От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Д-р инж. Лъчезар Цоцорков се срещна с генералния секретар на ООН г-н Бан Ки-Мун

Изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков се срещна с Генералния секретар на ООН г-н Бан Ки-Мун. Срещата се състоя на 6 май в зала „Роял 3” на хотел „Шератон” по време на бизнес закуска, специално организирана от Българската мрежа на глобалния договор на ООН. Във форума взеха участие водещи български мениджъри и ръководители на неправителствени организации, съпричастни към идеите на световната организация. По време на срещата бяха дискутирани теми, свързани с четирите основни категории на Глобалния договор - човешки права, трудови норми, околна среда и антикорупция.

В обръщението си г-н Бан Ки-Мун посочи България като водеща страна в областта на корпоративната социална отговорност в Югоизточна Европа. Той призова българският бизнес, институциите и неправителствените организации да работят ръка за ръка за осигуряването на устойчиво развитие на световната индустрия и човешките отношения през следващите години.

Поканата за среща със световен лидер от ранга на г-н Бан Ки-Мун е жест на уважение и висока оценка за дейността на „Асарел-Медет” АД като дългогодишен активен член на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Това е и признание за политиката на компанията ни да спазва и популяризира високохуманните принципи и ценности на организацията, коментира след срещата д-р инж. Лъчезар Цоцорков.

Абонамент