От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Най-голямата лекционна зала в Минно-геоложки университет вече носи името „Асарел-Медет”

„Асарел-Медет” АД изцяло реновира и оборудва най-голямата лекционна зала в Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски”, която се намира в сградата на Минно-технологичния факултет. 

Тържественото откриване на зала 303, която вече носи името на компанията, се състоя на 14 октомври. След традиционния водосвет за здраве и благополучие, изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков официално връчи ключа на ректора проф. Иван Милев, пожелавайки успех на всички студенти и преподаватели.

 

На тържеството в препълнената зала присъстваха представители на Управителния съвет на Българска минно-геоложка камара, мениджъри на минни компании, заместник-областните управители на Пазарджишка област Ваня Минкова и Дафинка Семерджиева, президентът на Ротари клуб – Панагюрище Петър Каменски, десетки преподаватели и възпитаници на Минно-геоложкия университет. Ректорът проф. Иван Милев благодари за щедрия жест на най-голямото медно-добивно дружество в страната, като подчерта, че това е поредният пример как бизнесът и образованието успешно могат да вървят напред ръка за ръка. Доц. Любен Тотев – декан на Минно-технологичния факултет, заяви, че най-съвременно оборудваната зала не само ще се използва за обучението на всички студенти, но в нея ще се извършват и редица представителни научни събития. Развитието на „Асарел-Медет” през последните десет години беше представено от Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси”, който специално акцентира върху възможностите за младите специалисти, стипендиантската програма и ежегодно провежданата лятна стажантска програма.

Абонамент