От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Приоритет на „Асарел-Медет” АД са интересите и нуждите на община Панагюрище

Компанията ще подпомогне еднократно футболен клуб ЦСКА,

но няма намерение да става акционер или генерален спонсор

на червения тим

 

По повод появилите се съобщения в различни медии относно искане към „Асарел-Медет”АД да се помогне на футболния клуб ЦСКА ръководството на дружеството прави следното изявление, с което да се внесе яснота по фирмената политика:

 

1. Традиционен приоритет в мащабната благотворителна дейност на „Асарел-Медет”АД са интересите и нуждите на община Панагюрище в областта на инфраструктурните проекти, здравеопазването, образованието, културата, социалните дейности, спорта и туризма, за което през изминалите години са предоставени милиони левове от дружеството и акционерите му.

2. В областта на спорта и туризма „Асарел-Медет”АД е основен спонсор на Асоциацията на спортните клубове в общината. През тази година дружеството ни приключва с изграждането на 25-метров закрит плувен басейн със СПА-център и тенискорт на стойност 6 милиона лева. През следващата година компанията ще финансира започването на строителството на многофункционална спортна зала на стойност около 10 милиона лева.

3. Както е известно, „Асарел-Медет”АД многократно е подкрепяло автомобилния пилот Илия Царски и „златното момиче” на българското самбо Мария Оряшкова. Дружеството ежегодно финансира провеждането на автомобилни състезания в Панагюрище, на международен турнир по тенис на маса и на много други спортни прояви.

4. Наскоро министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов се обърна с молба към „Асарел-Медет”АД да се помогне на професионален футболен клуб ЦСКА. Доколкото ни е известно, премиерът търси помощ за финансирането на клуба и от други големи компании в страната. Като дружество, което винаги е било съпричастно към развитието на спорта, „Асарел-Медет”АД приветства усилията на министър-председателя за разрешаване на проблемите.

5. На 7 декември 2011 година на посещение в „Асарел-Медет”АД бяха представители на футболен клуб ЦСКА, начело с председателя на надзорния съвет г-н Димитър Борисов. Пред тях изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков изрази становището на акционерите на дружеството, че компанията няма политика да бъде генерален спонсор или спонсор на спортни клубове извън общината, включително и да осигурява финансиране чрез придобиване на акции, реклама и др.

Разбира се, позициите на „Асарел-Медет”АД като водеща социално-отговорна компания в страната се дължат и на ежегодното подпомагане на редица значими национални и родолюбиви каузи. В този случай дружеството също ще подпомогне еднократно една национална футболна легенда, каквато е футболният клуб ЦСКА, като сумата ще бъде в размер до сто хиляди лева. Нека нашият пример бъде последван и от други компании, които в рамките на своите възможности също да помогнат за разрешаването на проблеми в различни сфери на общество.

Абонамент