От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Съобщения

СЪОБЩЕНИЕ ДО АКЦИОНЕРИТЕ НА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ”АД, НЕРАБОТЕЩИ КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ В ДРУЖЕСТВОТО - 2024 г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

ДО АКЦИОНЕРИТЕ НА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ”АД,

НЕРАБОТЕЩИ КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ В ДРУЖЕСТВОТО

 

                     Уважаеми акционери,

През месец май 2024 г. се проведе извънредно Общо събрание на „Асарел-Медет”АД, гр. Панагюрище, на което бе взето решение за изплащане на дивиденти на акционерите на дружеството.

За неработещите към настоящия момент в „Асарел-Медет”АД (пенсионери, бивши работници и др.), изплащането на дивидентите съобразно взетото решение ще се извърши в периода от 03.06.2024 г. до 09.08.2024 г. На място в Информационния център (ИЦ) в гр. Панагюрище, находящ се на ул. Георги Бенковски № 5,  в рамките на следното работно време:  9,00 ч. - 12,00 ч. и от 13,00 ч. - 17,30 ч. , ще се оформят документите, както следва :

  1. При явяване на титуляра, притежаващ акциите – срещу представяне на лична карта и оригинал на Временно удостоверение за притежаваните акции от „Асарел-Медет”АД и Удостоверение за открита банкова сметка, по която ще бъде преведен дължимият се дивидент.
  2. При явяване на упълномощено лице – срещу представяне на лична карта, оригинал на Временно удостоверение за притежаваните акции от „Асарел-Медет”АД, нотариално заверено пълномощно от собственика на акциите за предоставяне на друго лице правото да получи дивидента и Удостоверение за открита банкова сметка, по която ще бъде преведен дължимият се дивидент.
  3. При наследници на починал акционер в случаите, когато Временното удостоверение е с титуляр техния наследодател – акционерите-съсобственици на акциите, придобити по наследство, следва най-напред да получат новите си Временни удостоверения за притежаваните от тях акции от капитала на „Асарел-Медет”АД.

За тази цел: Всички акционери-съсобственици е необходимо лично или чрез упълномощен представител, притежаващ нотариално заверено пълномощно, да се явят от 03.06.2024 г. в Офиса на „Асарел-Медет”АД, площадка „Асарел” от 8,00 ч. до 12,00 ч.

За да бъде извършена подмяната, следва да се представят:

  • Лична карта или нотариално заверено пълномощно /оригинал/ и лична карта на упълномощеното лице.
  • Удостоверение за наследници /оригинал/.
  • Оригиналът на Временното удостоверение от „Асарел-Медет”АД за притежаваните акции на починалия акционер.

Дивидентът ще бъде изплащан единствено срещу представяне на Временно удостоверение за притежаваните акции,  издадено след 20.04.2022 г. В случай, че бъде представено  Временно удостоверение за притежаване на акции, което е издадено преди 20.04.2022 г., дължимият се дивидент не се изплаща, като лицето/ лицата следва първо да се яви/ят в офиса на „Асарел-Медет”АД за подмяна на Временното удостоверение.

Дължимите суми за  изплащане на дивидента ще се превеждат по представена от правоимащия акционер банкова сметка в срок до 10 дни от полагане на щемпела върху гърба на временното удостоверение.

За допълнителна информация се обръщайте на телефон: 0357/ 60- 432 и 0357/ 60- 241.

 

от Ръководството

Абонамент