От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

„Арена Асарел“ отваря врати с Международния турнир по тенис на маса "Асарел България Оупън"

Свръхмодерната многофункционална спортна зала „Арена Асарел“ в Панагюрище отваря вратите си за публика и гости днес - 20 август 2015 г. Първото спортно събитие, на което „Арена Асарел“ е домакин, е престижният Международен турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, в което ще вземат участници от 24 страни.

Инвестицията в „Арена Асарел“ е на стойност 14 млн. лв., като е реализирана като публично-частно партньорство с Община Панагюрище. Съоръжението разполага с две зали – основна с 2000 места и тренировъчна залата с 250 места, които са проектирани съобразно най-новите тенденции в архитектурата и обзавеждането на закрити спортни пространства. Сградата разполага с модерно оборудвани съблекални, сауни, кабинети за рехабилитация, фитнес зала, зала за допинг контрол, офиси и др, според изискванията за провеждана на състезания от най-висок международен ранг .Доставено е модерно спортно-техническо оборудване и обзавеждане, които осигуряват условия за провеждане на състезания и тренировки в над 30 вида спорт, както и на концерти, фестивали, изложения и др.В сградата има съвременно оборудвани помещения за пресконференции, брифинги и делови срещи. Целогодишно ще функционират ресторант и живописна тераса с изглед към новото изкуствено езеро с пеещ фонтан. През зимата водната площ ще бъде замразявана, за да се превърне в ледена пързалка.

Официалната церемония по откриването на „Арена Асарел“ ще се състои на 20 август от 17,30 часа и ще бъде предшествана от спортен фестивал с начален час 14:30 ч. Организаторите очакват стотици панагюрци и гости на града да се включат в спортния празник и да бъдат сред първите гости на новата спортна зала.Посетителите на фестивала ще могат да се срещнат със любими състезатели от панагюрските клубове по футбол, хандбал, волейбол, лека атлетика, бадминтон, таекуон-до. Тук ще са и членовете на Клуб „Традиция“, които са подготвили специални изненади.

Изцяло в духа на амбицията, стояща зад създаването на „Арена Асарел“, първото спортно събитие в залата ще бъде от международна величина. От 19 до 23 август тук се провежда престижният „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, част от календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF). Това е първото състезание по тенис на маса в България с награден фонд 35 хил. долара, а сред участниците се открояват петата в световната ранглиста Касуми Ишикава, както и младата сензация Мима Ито, поставена под № 10. В състезанието са заявили участие общо 95 състезатели от 5 континента и 24 страни, от които в топ 50 на световната ранглиста по тенис на маса са 16 имена, а други 19 се нареждат в топ 100. Българските тенисисти, които ще участват в състезанието, са 29.

На всички състезатели желаем успех, а на новата спортна зала „Арена Асарел“ - на добър час!

Абонамент