От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

„Асарел-Медет“ АД получи награда от Съвета на жените в бизнеса в България

Съветът на жените в бизнеса в България връчи своята специална голяма награда – отличителен знак, на „Асарел-Медет“АД. Призът е част от новоучредените годишни национални награди на организацията – за вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Отличието беше връчено на прокуриста на компанията Галя Костова на тържествена церемония, която се проведе на 14 ноември в София.

image

Признанието за „Асарел-Медет“ е за стипендиантската програма на дружеството „Заедно с теб“. Тя е създадена през 1999 г., за да помага на родители и деца от асарелски семейства, които са се сблъскали с най-тежкия момент на житейско изпитание – ранна загуба на майка или баща. Подкрепата се осигурява независимо дали починалият или овдовелият родител са част от екипа на компанията. На децата в училищна възраст се отпуска месечна стипендия, като подкрепата може да бъде продължена и по време на висшето образование, в случай че младежите изберат за своето кариерно развитие приложима за дружеството специалност. Така мнозина от тях са насърчени в тази посока и после стават част от екипа на „Асарел-Медет“, а междувременно участват и в летните стажантски програми на компанията. Социалната програма е помогнала пряко на 135 стипендианти (ученици и студенти) и на техните родители през изминалите 23 години. От всички тях 37 – или близо 27,5%, по-късно са се присъединили към екипа на компанията.

image

Съветът на жените в бизнеса в България е инициатор и организатор на конкурса „Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“, който отличи в пет категории вдъхновяващите постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място и в обществото. Кандидатурите бяха разгледани от авторитетно жури, в което личати мената на бившия социален министър Лидия Шулева, журналистите Георги Тошев и Венцислав Савов, писателят Георги Бърдаров, омбудсманът на Република България проф. Диана Ковачева и др. Над 100 бизнес лидери, членове, партньори и приятели на Съвета на жените в бизнеса в България присъстваха на официалната церемония и подкрепиха финалистите и победителите.

ОТЛИЧИЯТА

Общо 45 бяха инициативите, които се бориха за престижните отличия, като сред наградените са Аксенчър България, VMware България, УниКредит Булбанк, Интерланги Фондация живот със синдром на Даун, L’Oreal България, Престиж, А1, МБАЛ Св.Панатлеймон, УМБАЛ Медика и Momsanity. Статуетките за призьорите бяха изработени от инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“АД. В свободното си време тя изработва бижута и сувенири от топено художествено и флоатно стъкло.

image

 

Снимки: Съвет на жените в бизнеса

 

Абонамент