От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

„Асарел-Медет” АД чества Деня на миньора с успешна равносметка и лидерско самочувствие

„Асарел-Медет” АД е ярък пример за социално-отговорна компания. Компания, която е покрила европейските стандарти за безопасност и здраве при работа. В предприятието през миналата година не е регистрирана нито една трудова злополука. Желая на всички здраве и успех в тази трудна, но много благородна и мъжка професия”. Това заяви министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов на 27 август 2011 г. в село Панагюрски колонии. Той присъства на Деня на миньора – професионалния и фирмен празник, който „Асарел-Медет” АД чества. 

Празникът започна с молебен за здраве и благополучие, който бе отслужен от архиерейския наместник отец Атанас Манолов.

Сред гостите на тържеството бяха още народните представители г-н Никола Белишки, г-жа Гинче Караминова и г-н Иван Иванов, областният управител д-р Дончо Баксанов, ръководството на община Панагюрище, представители на министерството на икономиката, енергетиката и туризма, ръководители на държавни институции, лидери на миньорските синдикати и мениджъри на фирми-партньори на дружеството.

В приветствието си д-р инж. Лъчезар Цоцорков - изпълнителен директор на „Асарел-Медет” АД, подчерта, че и през миналата година компанията е затвърдила позициите си на лидер в българския рудодобив. Добити и преработени над 13 милиона тона медна руда, постигнати са отлични технологични показетели, изпълнени са фирмените програми за развитие на човешките ресурси и безопасност на труда. 

Целият екип се гордее, че наскоро бяха открити четири мащабни инвестиционни проекта за над 150 милиона лева от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков и министъра на околната среда и водите г-жа Нона Караджова. Това са новата Циклично-поточна технология за транспорт на откривка с капацитет от 5 000 тона на час, най-модерната в Европа и първата в българския рудодобив Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед, първият асарелски проект в областта на екологичната енергия - Малка ВЕЦ „Калето”, както и Пречиствателната станция за дренажни води от Източно насипище, с която успешно бе приключена Програмата за отстраняване на стари екологични щети. От приватизацията през 1999 година досега дружеството е инвестирало над 500 милиона лева в мащабна производствена модернизация и програми за развитие, а реализираните екопроекти са за над 50 милиона лева, подчерта още изпълнителният директор.

„Асарел-Медет” АД е не само пионер по иновации в бранша, но и компания, която се откроява с дългосрочната си стратегия за устойчиво развитие и със своята социално отговорна политика, приоритетно насочена към развитието на родния край. След мащабните инвестиции за модернизация и екологизация на производството сега на дневен ред е реализацията и на други важни корпоративни, инфраструктурни и обществени проекти, чрез които дружеството ще продължи да бъде в основата на доброто социално-икономическо развитие на региона, подчерта д-р инж. Лъчезар Цоцорков, който от 25 години е начело на компанията. Той благодари на целия екип за постигнатите резултати и специално поздрави 148-те работници, специалисти и мениджъри, които бяха наградени от ръководството за професионални постижения и дългогодишен трудов стаж.

По традиция се изви и дълго празнично хоро, което бе водено от изпълнителния директор на „Асарел-Медет” д-р инж. Лъчезар Цоцорков и от фирмения знаменосец Спас Йончев, който има 40 години непрекъснат трудов стаж.

Асарелци, техните семейства, ветераните от компанията, много жители и гости на Панагюрище и Панагюрски колонии заедно се насладиха на изпълненията на духов оркестър "Делчо Радивчев" към панагюрското читалище "Виделина" и мажоретния състав към Детски комплекс - Панагюрище, фолклорната магия на Национален ансамбъл „Българе”, звездния дует Елица Тодорова и Стоян Янкулов – Стунджи, попизпълнителя Миро, завладяващите гласове на две от най-утвърдените певици в поп фолка – Ивана и Райна, и свежия хумор на актьорите Мария Игнатова е Димитър Рачков. 

Абонамент