От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

„Асарел-Медет” е победител в националната кампания „Зелена България”

„Асарел-Медет” АД получи първа награда в рамките на националната кампания „Зелена България”, която се организира за втора поредна година от Министерството на околната среда и водите по Оперативна програма „Околна среда”. Призът „Зелен бизнес” за първото място в категория „Големи компании” бе връчен на 19 юни от министър Нона Караджова на изпълнителният директор на дружеството д-р инж. Лъчезар Цоцорков. На церемонията по награждаването на бизнес призьорите присъстваха още вицепремиерът Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. 

„Хубавото на инициативата „Зелена България” не е само, че отличава най-добрите, най-активните и най-успелите, но в същото време този форум е инкубатор на еко идеи и шанс да се популяризират значими инициативи и добри практики на българските предприятия”, заяви по време на церемонията г-н Цоцорков и благодари за усилията на мениджърите и работещите в „Асарел-Медет” АД.

Дружеството получи отличието заради реализираните фирмени проекти за залесяване и почистване на нерегламентирани сметища на територията на община Панагюрище. С второ място бе отличен мобилният оператор „Глобул” за кампанията си „Глобул Грийн”, а третата награда получиха „Елаците мед”. От екологичното министерство обявиха, че журито, оценявало компаниите, се е състояло от ректора на Лесотехническия университет в София Веселин Брезин, председателя на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов, писателя Калин Терзийски, актрисата Стефания Колева и певицата Белослава. Компаниите са оценявани по четири критерия: проектите да бъдат тяхна инициатива; да не произтичат пряко от предмета на дейност; да бъдат изцяло финансирани; да имат мащабност и дългосрочност на въздействие.

За настоящата година това е втората значима награда за „Асарел-Медет” в сферата на екологичните дейности. През януари дружеството бе отличено с наградата „Зелена инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината”, организиран от Българската агенция за инвестиции.

Абонамент