От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Десет отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”

Десет отлични ученици от община Панагюрище получиха стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички”. Това се случи по време на церемония в СПА хотел „Каменград” на 26 февруари, в навечерието на националния празник 3 март.

Правото да получат стипендии от Фондацията заслужиха шестима възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Павел Бодуров, Станимир Димитров, Пенчо Галилеев, Радослав Карбанов, Илиян Янев и Георги Лисков. Бяха отличени и четиримата ученици от СОУ „Нешо Бончев” - Неделина Даскалова, Цвета Ангелова, Рада Порязова и Даниел Немски. Според критериите, заложени в проекта, всички те са завършили първия учебен срок с отличен успех и по-малко от пет неизвинени отсъствия.

„Вие сте доказателство, че от този проект има смисъл и подкрепата ни дава резултати”, заяви в приветствието си към стипендиантите Александър Чобанов – председател на Управителния съвет на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД. Той съобщи, че проектът ще се развива и ще бъде надграждан с нови инициативи. „Това е инициатива, с която общината ни се гордее. Аз лично се надявам на следващата церемония да има двойно повече стипендианти”, пожела пред присъстващите г-жа Нора Кунчева, директор на дирекция „Образовани, култура и социални дейности” в Общинска администрация, като благодари на фондация „Асарел” за подкрепата. Тържествения момент споделиха с възпитаниците си представители на училищната ръководства и педагози от двете средни училища.

Проектът „Образование за всички” стартира в навечерието на учебната 2012/2013 г. в партньорството с Община Панагюрище и училищните ръководства. Първата инициатива тогава бе осигуряването на безплатни учебници за 90 деца от социално слаби семейства. Учениците, подпомогнати с учебници през настоящата учебна година, са 146. Всеки един от тях, който има отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия, в края на учебния срок получава стипендия.

Чрез „Образование за всички” се оказва подкрепа и на още 9 социално слаби жители на общината, надхвърлили ученическата възраст, които вече втора година се обучават в задочна форма на обучение в Професионалната гимназия в Панагюрище.

 

Абонамент