От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Димитър Цоцорков участва в четвъртото издание на форума „Бизнесът и регионите“

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков участва във форума „Бизнесът и регионите”. Събитието се проведе на 16 ноември и беше  организирано от списание BGlobal, в партньорство с Института за пазарна икономика и Българската стопанска камара.

Димитър Цоцорков говори за инвестицията на компанията в дуалното обучение и възможностите за младите хора, които този образователен модел създава. Обърна внимание, че за устойчивото развитие са важни лидерството, дългосрочната визия и решителните действия, а успехът изисква последователни усилия, без да се отклоняваме от начертаната посока.

„Днес трябва да работим за целите си като общество с хоризонт от поне 20-30 години напред”, каза Цоцорков, който е председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. „Оптимист съм за България, защото през последното десетилетие страната ни има драстичен напредък, който понякога се вижда по-добре отвън, отколкото го оценяваме ние тук”, обобщи той. Като добър пример даде икономическия растеж, промяната в здравеопазването и развитието на туризма в нашата община.

Заедно с представителите на бизнеса, ръководители на институции, студенти и журналисти, думите му чуха също и ученици от професионалната гимназия в Панагюрище. Те бяха сред публиката на форума заедно с преподавателите си инж. Магдалена Гоешкова и инж. Ненчо Ненчев.

Големите разлики в развитието на общините на националната карта очерта на форума Адриан Николов от Института за пазарна икономика. Той посочи, че минната индустрия създава възможности за регионален растеж и това се вижда не само в традиционните общини с този профил от Средногорието, но също и заради новите проекти в Крумовград и Брезник. Писателят доц. Георги Бърдаров говори за приоритетите, които трябва да имаме в демографската си политика и даде вдъхновяващи примери в образованието и културата не само от страни като Финландия, но и от България.

Абонамент