От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Национално честване на Деня на миньора

Стотици представители на минни компании, научната общност и синдикатите от цялата страна участваха в националното честване на Деня на миньора на 18 август в столицата. По традиция празникът се организира от Българска минно-геоложка камара /БМГК/, Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия и миньорските синдикати към КНСБ и КТ„Подкрепа“. Тази година честването се проведе под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, а форума уважиха трима от ресорните заместник-министри - на икономиката и енергетиката Красин Димитров, на труда и социалната политика Светлана Дянкова, на околната среда и водите Чавдар Георгиев. Сред участниците бяха председателят на КНСБ Пламен Димитров, президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев, лидерите на миньорските синдикати Валентин Вълчев и Владимир Топалов. 

В годишния си доклад председателят на БМГК д-р инж. Лъчезар Цоцорков подчерта: „Много компании от минната индустрия извървяха дълъг път на технологична модернизация и направиха сериозни инвестиции за висока производствена ефективност, опазване на природата и безопасност на труда. Техните постижения и устойчиво развитие, в съответствие с най-добрите практики, трябва да се дават за пример и да се подкрепят всестранно. В тези предприятия, които са двигателят на бранша - особено в рудодобива - инвестициите в безопасността на труда и грижата за хората отговарят на световните практики и добрите резултати са налице. Внедрени са международни стандарти по управление на качеството, опазване на околната среда и безопасност на труда. В работата си тези предприятия не само прилагат, но и се стремят да надхвърлят изискванията на законодателството”.

По традиция в празника участваха работници, синдикалисти и мениджъри от „Асарел-Медет“АД. Компанията ни бе отличена с годишната браншова награда за корпоративна социална отговорност /подробности в Отличия/

Абонамент