От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай освети параклис в „Асарел-Медет” АД

„Днес е денят на християнските добродетели, денят, в който почитаме светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Без любов към Бога, без любов към ближния, храм не може да се построи”. Това заяви в своето послание  Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, който освети  параклис в „Асарел-Медет” АД в съслужие с архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия протойерей Атанас Манолов и други свещеници от Митрополията. Тържественото освещаване на параклиса „Света Богородица – Живоприемен източник” бе уважен от председателя на Общинския съвет г-жа Веселина Ралчева, заместник-кметовете на община Панагюрище г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов, кметовете на населените места в община Панагюрище, представители на неправителствени организации, медии и партньори на в дружеството. 

„Този параклис, който беше осветен днес, е една съкровена идея. Не само моя, но и на голяма част от работниците, служителите и мениджърите в дружеството. Щастлив съм, че неговото съграждане е общо дело, резултат от обединените усилия на всички нас. Това е знак и за самите нас, и за цялото общество, че добрите, смислените неща, посланията за духовно смирение и любов са красиви и истински, когато усилията са обединени, а целите са угодни и на хората, и на Господ. Построяването на този параклис е и завет към нашите наследници, че трябва да пазят в себе си вярата”, заяви председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков и предостави нотариалния акт на Пловдивска митрополия. Той благодари на всички асарелци, които се включиха в обявената дарителска кампания за изграждане на параклиса, изказа признателност на строителите и художниците, които го издигнаха и изографисаха, както и на всички, които подкрепиха тази благородна идея. Параклисът ще бъде отворен за посещение от работещите в дружеството и гостите на компанията. 

След церемонията изпълнителният директор на „Асарел-Медет”АД инж. Делчо Николов представи пред гостите фирмената експозиция, събрала документи, снимки и материали за историята и развитието на предприятието.

Абонамент