От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Светлана Стефанова получи приза „Лъчезар Цоцорков“ от конкурса „Мениджър на годината 2022“

Светлана Стефанова – изпълнителен директор на „ФААКБългария“, е тазгодишният носител на специалната награда за развитие нарегионите „Лъчезар Цоцорков“. Тя получи отличието си от председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков на тържествена церемония, която се проведе на 10 ноември в Софийската опера и балет. Ежегодната награда е част от престижния конкурс на списание „Мениджър“, който се провежда за 15-а поредна година. Носителят й се определя по методология на „Делойт България“ след оценка на приноса в областта на регионалното развитие, социалната отговорност и измерими резултати за успешно проведени активности. През тази година 10 предприемачи бяха номинирани в престижния конкурс, като отличието „Мениджър на годината“ за 2022 г. получи Владимир Спасов, прокурист на „М+С Хидравлик“ АД.

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков поздрави Светлана Стефанова и всички отличени мениджъри и обяви, че се надява с „ФААК България“ да бъде реализиран съвместен проект в подкрепа на местните общности.

image

„По-лесно е да си успешен лидер, когато всичко е наред и върви по план. За съжаление, вече трета година живеем и работим във време на глобална несигурност и криза. А това прави успеха на всички отличени в конкурса „Мениджър на годината" още по-значим. Поздравявам всички наградени, които доказаха, че ние – българите, умеем да бъдем лидери и да се справяме и с най-големите трудности. Смятам, че една от най-важните каузи за нас, представителите на бизнеса, е да помагаме за задържането и развитието на младите хора в страната и за изграждането на следващото поколение лидери, каза Димитър Цоцорков.

image

Специалната награда за развитие на регионите „Лъчезар Цоцорков“ се присъжда от 2017 г., в рамките на конкурса „Мениджър на годината“. Тя бе учредена в памет на покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД и на Българската минно-геоложка камара проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който беше „Мениджър на годината`2008“.

 

Светлана Стефанова – изпълнителен директор на „ФААК България“: 

„Удоволствие и огромна привилегия е да си носител на тази специална награда. За мен лично тя е особено ценна, тъй като винаги съм се възхищавала на делото на проф. Лъчезар Цоцорков като лидер, визионер, но най-вече - голям българин. Той е личност, която силно ме е мотивирала в годините. Следя и осъзнавам силната подкрепа, която фондация „Лъчезар Цоцорков“ оказва на различни социални, културни и образователни инициативи и за цялостното развитието на отделни общности в България. Благодаря специално на г-н Димитър Цоцорков за високата чест, която ми оказва, като осъзнавам голямата отговорност, която тази награда носи. Мога само да ви уверя, че ще направя всичко по силите си и ще дам своя скромен принос към поетата мисия да окриляват.“

image

 

Абонамент