От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Трикратният световен шампион Марко Косев подари купата си на д-р инж. Лъчезар Цоцорков

Трикратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев подари световната си купа на изпълнителния директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков по време на среща, проведена на 29 ноември 2011 г. в компанията. Призът, завоюван на завършилото наскоро световно първенство в литовската столица Вилнюс, бе дарен в знак на благодарност за личната подкрепа от г-н Цоцорков и помощта на компанията, подчерта изявеният състезател на СК „Бойни спортове” - Панагюрище. Благодарности отправи и най-титулуваната панагюрска спортистка през последните години Мария Оряшкова, която се завърна с бронз от същото състезание. Трикратната световна и петкратна европейска шампионка по самбо подчерта, че нейните успехи до голяма степен се дължат именно на помощта от „Асарел-Медет”, тъй като през последните седем години тя е стипендиант на компанията.

В непринуден разговор двамата спортисти и председателят на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов разказаха за драматичните схватки по време на световното първенство във Вилнюс. От своя страна д-р инж. Лъчезар Цоцорков гарантира, че той и ръководената от него компания, ще продължат да помагат системно и последователно за развитието на спорта и за израстването и реализацията на талантливи спортисти като Оряшкова и Косев. Първата стъпка вече е направена чрез финансовото подпомагане на Асоциацията, в която членуват 90% от спортните клубове в общината.

Най-големият подарък за спортно Панагюрище обаче ще бъде построяването и откриването в началото на 2012 година на закрития плувен басейн в хотел „Каменград” и през следващата година на многофункционалната спортна зала, в която „Асарел-Медет” АД инвестира около 10 милиона лева, обяви изпълнителният директор. Той подкрепи идеята на Иван Нетов именно в панагюрската зала да се проведе световното първенство по самбо и бойно самбо през 2014 година. Д-р инж. Цоцорков предложи в залата да бъде изграден и музей на панагюрската спортна слава, в който ще бъде експонирана и купата на Марко Косев.

От ляво на дясно: световният шампион Марко Косев, златното момиче на българското самбо Мария Оряшкова, изпълнителният директор на "Асарел-Медет" д-р инж. Лъчезар Цоцорков и председателят на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов

Абонамент