От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

Трима посланици и двама търговски съветници посетиха „Асарел-Медет“ АД

Трима посланици, заедно с дипломатическа делегация, посетиха „Асарел-Медет“ АД на 1 юли 2015 г.

Председателят на Надзорния съвет проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изпълнителният директор инж. Делчо Николов представиха предприятието пред посланика на Испания Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа, посланика на Аржентина Н. Пр. г-н Гийермо Салвадор Асрак и посланика на Индонезия Н. Пр. г-н Бунян Саптомо. В делегацията участваха още и двама търговско-икономически съветници – г-жа Ан Дефурни от Посолството на Белгия и г-жа Мария Перес Моро от Посолството на Испания в България. Сред гостите бе и г-н Стефан Мирев – заместник-областен управител на Пазарджишка област. Изказана бе благодарност на посланиците на Испания и Аржентина за голямата логистична подкрепа, които тези държави оказват на българските антарктически експедиции.

Дипломатите се запознаха с историята и постиженията на „Асарел-Медет“ АД, като разгледаха фирмената експозиция и атрактивните експонати на стари минни машини в предприятието. Гостите посетиха диспечерната площадка за автоматизирано управление на рудник „Асарел“, Инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед и изцяло модернизираното наскоро флотационно отделение на Обогатителната фабрика.

След производствената обиколка дипломатите оставиха вълнуващи послания в Почетната книга на „Асарел-Медет“ АД, като посочиха, че са впечатлени от модерното оборудване, грижата за природата и социалната отговорност на предприятието. В рамката на визитата те разговаряха с ръководството на „Асарел-Медет“АД за разширяване на контактите на дружеството със сродни фирми в Испания, Аржентина и Индонезия като държави с развита минерално-суровинна индустрия.


Преди производствената обиколка делегацията разгледа фирмената експозиция за историята и развитието на „Асарел-Медет“ АД

Снимка за спомен пред сградата на фирмената експозиция, открита в чест на 50-годишния юбилей на „Асарел-Медет“

Традиционен интерес предизвикват огромните машини в експозицията със старо минно оборудване. На снимката отляво надясно: изпълнителният директор на „Асарел-Медет" АД инж. Делчо Николов, Н. Пр. г-н  Бунян Саптомо - посланик на Индонезия, председателят на Надзорния съвет  на „Асарел-Медет“ АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков,  Н. Пр. г-н  Гийермо Салвадор Асрак - посланик на Аржентина, Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа - посланик на Испания, и заместник-областният управител на Пазарджишка област г-н Стефан Мирев. 

Снимка за спомен след посещението на „Асарел-Медет“ АД: посланиците на Испания, Индонезия и Аржентина - Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа, Н. Пр. г-н Бунян Саптомо и Н. Пр. г-н Гийермо Салвадор Асрак, заедно с търговско-икономическите съветници на Белгия и Испания г-жа Ан Дефурни и г-жа Мария Перес Моро, заместник-областния управител на Пазарджишка област г-н Стефан Мирев, председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изпълнителния директор инж. Делчо Николов.

 

След „Асарел-Медет“АД, делегацията разгледа Панагюрище, където посети още спа хотел „Каменград“, новата спортна зала „Арена Асарел“ и музейния комплекс със залата трезор на Панагюрското златно съкровище. В разговорите с гостите се включиха председателят на Общинския съвет г-н Станимир Велчев и заместник-кметът на общината Георги Павлов.

По предложение на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД между Община Панагюрище и чуждестранните дипломати бе договорено в кратък срок да се обсъдят възможностите за установяване на договорни отношения и побратимяване на Панагюрище с градове от тази държави. Разисквани бяха и възможностите за рекламиране на Панагюрска община като подходящо място за инвестиции в проекти като „Вилно селище и голф игрище в с. Панагюрски колонии“, „Развитие на балнеокомплекс в село Баня“ и други.

Абонамент