От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

„Уни Хоспитал“ получи медицински Оскар за иновации

Панагюрската Многопрофилна болница за активно лечение „Уни Хоспитал“ получи отличието в категория „Медицински иновации“ на Националните медицински награди`2016. Официалната церемония по отличаването на победителите в едно от най-престижните събития в сферата на здравеопазването в страната се състоя на 12 октомври в хотел „РАМАДА“- София.

„Благодаря на българските пациенти, които ни се довериха и останаха да се лекуват в България, както и на българските лекари, предпочели страната ни“, сподели д-р Лучия Добрева, управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Д-р Добрева благодари на всички свои колеги и подчерта, че тази награда е за целия екип на болницата в Панагюрище.

Призовете са признание за хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта на здравеопазването. Партньори на събитието са Национална пациентска организация, Български фармацевтичен съюз, Български лекарски съюз, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе официално открита на 11 юни т.г. от министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Проектът за цялостното реконструиране на някогашната общинска болница и превръщането й в супермодерен многопрофилен комплекс с медицинска техника от последно поколение беше реализиран като публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“АД, привлечени инвеститори и десетки медици от общината и региона. Заради този проект „Асарел-Медет“АД и „Асарел Панагюрище Здраве“АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г. от Българската агенция за инвестиции.

Абонамент