От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

31 деца подредиха снимки в изложбата „Съхрани миг природа”

Тридесет и един възпитаници на Обединен детски комплекс – Панагюрище подредиха свои авторски фотографии в изложба под мотото „Съхрани миг природа”, посветена на 5 юни - Световния ден за опазване на околната среда. Експозицията, която беше открита на 3 юни в Театър-дом паметника в Панагюрище, бе финален етап от фотоконкурса, организиран съвместно от Детския комплекс и „Асарел-Медет” АД. Повечето от показаните фотоси бяха заснети по време на фотопленера, проведен на 11 май в местността Средния гьол край Панагюрски колонии. По мнението на организаторите и гостите на изложбата децата са вложили много фантазия, художествен усет при подбора на сюжети и умения при тяхното заснемане. Най-добрите млади фотографи бяха отличени от "Асарел-Медет" АД.

Въпреки трудния избор, журито, оглавявано от професионалния фотограф Георги Гечев, отличи най-добрите фотопопадения.

Първата награда - фотоапарат с професионални възможности, получи Димитър Дачкинов. Второто място в конкурса спечели Златка Далева, която също бе наградена с фотоапарат. Третата награда – дигитална фоторамка, пък бе присъдена на Галя Иванова. И трите големи награди бяха осигурени от „Асарел-Медет”АД и връчени от директор „Човешки ресурси” г-н Александър Чобанов. По време на церемонията той отбеляза, че резултатът от инициативата е наистина впечатляващ и заяви, че съвместната реализация на подобни идеи, съвместно с ОДК – Панагюрище, ще продължи.

От името на дружеството бяха раздадени още 13 фирмени специални награди на авторите на някои от най-добрите фотографии. Други петима получиха и албуми за биоразнообразието в Природен парк „Странджа”, дело на еколога в „Асарел-Медет” АД Спас Узунов. Десет от тийнейджърите бяха наградени с мобилни апарати от регионалния мениджър на мобилния оператор „Виваком” Стефан Стойнов.

Наградата на община Панагюрище бе връчена от зам.-кметът Иванка Живкова на Силвия Пърлиева. От името на Обединения детски комплекс Недялка Наплатанова пък връчи наградата на Диляна Христова.

Участниците и гостите на изложбата залепиха листчета с имената си върху изрисувано дърво като знак на за съпричастност с мотото на конкурса и подкрепа на инициативата за опазване на околната среда. Като награда за подкрепата всички получиха и по едно живо цвете, което да засадят в дома си.

Участниците ще съхранят вълнуващи спомени и от фотопленера, и от изложбата "Съхрани миг природа"

Абонамент