От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

6 милиона лева са инвестирани в реконструкцията на хотелски комплекс „Каменград”

Първият СПА комплекс в Панагюрище отвори врати 

Домът на миньора в Панагюрище - Хотел&СПА „Каменград” е изцяло реновиран и вече разполага с новоизграден СПА център. Четиризвездният комплекс беше официално открит на 2 април, като лентата прерязаха изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков, заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, областният управител д-р Дончо Баксанов и кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

„Реконструкцията и модернизацията на хотелски комплекс „Каменград” възлиза на 6 милиона лева. Убедени сме, че тази инвестиция ще допринесе сериозно за развитието на туризма в община Панагюрище и региона”, подчерта изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков. 

Хотел&СПА „Каменград” се управлява и стопанисва от „Тракийски хотелиери” ЕООД - дъщерно дружество на най-голямото рудодобивно предприятие в България „Асарел-Медет АД. Жителите и гостите на града вече имат възможност да ползват широк спектър от СПА услуги, нови възможности за спорт и организиране на конференции.

Хотелът разполага с 25-метров закрит басейн, който отговаря на стандартите за провеждането на спортни състезания от висок ранг.

Освен закрития плувен басейн, търсещите релакс и спокойствие посетители на комплекса могат да ползват още открит басейн и шест вида сауни, в т.ч. финландска, инфрачервена и био сауна. СПА центърът предлага и парна баня, лаокониум, турска баня, джакузи, комбинирана вана, тангентор, контрастни душове, пътека на Кнайп, леден сектор, релакс зона, както и голямо разнообразие от масажи. 

Обновеният комплекс има модерно оборудвана фитнес зала и спортно игрище с настилка, отговарящи на най-високите съвременни стандарти. Площадката предлага възможности за игра на тенис, волейбол, баскетбол, мини футбол, а допълнителното осветление позволява да се спортува и във вечерните часове.

Гостите на „Каменград” ползват удобствата на изцяло реновираните 3 луксозни апартамента, 14 луксозни двойни стаи, 11 стандартни двойни и 15 стандартни единични стаи.

Модернизираният комплекс предлага и идеални условия за провеждане на мащабни национални и международни спортни и други мероприятия, тъй като разполага с 4 конферентни зали, които имат капацитет от 20 до над 120 места. Залите носят имената „Луда Яна”, „Асарел”, „Средна  гора” и „Ротари”, като позволяват в тях да се провеждат различни семинари, обучения, фирмени и семейни събития. Комплексът разполага с ресторант с панорамна тераса, уютен лоби бар, бар в спортния център и подземен охраняем паркинг. Учащите се от общината и работещите в „Асарел-Медет” АД ще ползват значителни отстъпки за всички видове услуги в СПА комплекса. 

Абонамент