От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Новини

880 ветерани получиха подаръци от „Асарел-Медет“АД

Общо 880 ветерани от „Асарел-Медет“АД получиха фирмени подаръци от компанията по случай Деня на миньора. Ветераните искрено съжаляваха, че заради пандемията от COVID-19 тази година няма да могат да се съберат и да празнуват заедно на Панагюрски колонии. Сред първите беше Никола Гергинеков, който дълги години е работил като стругар в дружеството. „Само хубаво сме видели от „Асарел“ ние, работихме много, взимахме хубави заплати, сега взимаме големи пенсии, а всяка година „Асарел“ ни дава и подаръци“, доволен е той. Негови набори обърнаха внимание на факта, че списъците с ветераните, които получават празнични подаръци, се увеличават с всяка изминала година. „Май пенсионерите станахме повече от работещите на „Асарел“, коментира бивш шофьор на „БеЛАЗ“, който докато изчакваше своя ред за торбичка, не пропусна да направи комплимент на своя колежка от лабораторията, че се е разхубавила като „мома абитуриентка“. 

Изображение

13 ветерани от „Асарел-Медет“АД, които имат затруднения в придвижването, получиха подаръка си за Деня на миньора от усмихнат куриер. Пенка Перфанова и Никола Пенчев бяха зарадвани от отговорника на Информационния център на „Асарел-Медет“АД в Панагюрище Дечка Мангова. „Радваме се, че не сте ни забравили, въпреки че отдавна не сме част от „Асарел-Медет“, благодариха пенсионираните асарелци.

Изображение

Подарък по „куриер“ получи и съименник на първия демократично избран президент на България – Желю Митев Желев, който е от село Оборище и е дългогодишен шлосер в Обогатителната фабрика. „Президентът на Мечка“, както шеговито го наричат бившите му колеги от „Асарел“, бе упълномощил свой приятел от селото да вземе и неговия подарък за Деня на миньора.

„Да сме живи и здрави, догодина да не ни давате почерпката за вкъщи, а да я изядем и изпием на поляната“, пожелаха си асарелските пенсионери.

Изображение

 

Абонамент